maanantai 31. joulukuuta 2012

Kirjallinen vuosikatsaus

Auuh, pentele! Päätin, että koska vuosi on ollut muuten ihan paska (tai ainakin viimeinen puolikas vuodesta kaikkine sekoiluineen), niin tarkastelen sitten kulunutta vuotta kirjalliselta kantilta. Eipä kannattais sekään!
Laitoin tavoitteeksi lukea 100 kirjaa vuoden 2012 aikana, ja siitä olen saanut täyteen 55 kirjaa. Että joo, ei näin.

Pääosin olen näemmä lukenut nuortenkirjoja. Kummakos tuo. Tykkään lukea nuorille suunnattuja kirjoja, koska niissä sattuu ja tapahtuu, teinit on (yleisesti ottaen) fiksumpia kuin minä siinä iässä, ja melkeinpä aina on onnellinen loppu! Kirjoissa pitää olla onnellinen loppu. Se on tärkeää.
22/55 on nuortenkirjoja. Tietenkin nuortenkirjapuolellakin on hajontaa aika lailla. On kaikenmaailman hömppäkirjoja, joissa leivotaan ja tehdään taikoja ja on ihan hupsua. Ja vampyyrikirjoja, mun lemppareita! Ja yksittäisiä sellaisia, jotka olen lukenut koska kansi. Ja sarjojen ensimmäisiä tai toisia kirjoja. Mutta eniten hömppää ja vampyyreita.
Ja sitten on dekkareita! Leena Lehtolaisen Henkivartija, Oikeuden Jalopeura ja Paholaisen Pennut, niistä tykkäsin. Harmi kun sarja jo loppui.

Ja sekoilujen piikkiin menee muutama kirja. Esimerkiksi Sidottu, jonka olisin varmaan lukenut muutenkin. En tykännyt. Tyhmä tyhmä kirja. Hyi.

Ja hei! Olen lukenut klassikkoja! Eläinten vallankumouksen. Se oli tyhmä kans. En tykännyt.
Baby Jane on kans vähän semmoinen. Kun en jaksanut alkaa Puhdistusta kahlaamaan, niin luin tuon. En tykännyt muuten siitäkään.

Kaunokirjallista maailmanvalloitustakin tein. Valloitin Saudi-Arabian ja Iranin. Ohhoh. Kaikkea sitä. Ne kuitenkin valloitin.

Parhaat kirjalliset löydöt tänä vuonna on kuitenkin ehdottomasti J. R. Wardin Mustan Tikarin Veljeskunta- sarjan kirjat. Nam.


Syksyllä luin paljon vanhoja tuttuja "lohtukirjoja", kun olin sekaisin ja oli paha olla. Silloin pitää lukea kirjoja joista pitää ja jotka tuntee. Ettei tule yllätyksiä, mutta voi uppoutua hetkeksi muihin maailmoihin.


Mutta semmoinen on kirjallinen vuosikatsaus vuodesta 2012. Toivottavasti saan luettua enemmän kirjoja vuonna 2013. Asetan ainakin tavoitteeni alemmas. Ehkä viiteenkymmeneen? En tullut ajatelleeksi, että luen paljon jo kertaalleen luettuja kirjoja. Jos saan viisikymmentä uutta kirjaa luettua, niin sekin on jo hyvin.

1 kommentti: