torstai 25. heinäkuuta 2013

Lukumaraton

Päätin olla näennäisesti sosiaalinen ja osallistua. Osallistun siis lukumaratoniin, jossa on tarkoituksena viettää 24h lukemalla. Toki nukun välillä ja syön. Ja käyn koirien kanssa kävelyllä, mutta muuten luen.

Luetut kirjat


Aloitin tänään 16.30 (bussipysäkillä, kun en jaksanut odottaa kotiin asti!), ja jatkan huomiseen 16.30 saakka.
Tähän mennessä olen lukenut... aika tavalla. Luin Salla Simukan kirjat Jäljellä ja sen jatko-osan Toisaalla. Olen joskus yrittänyt ainakin lukea Jäljellä, mutta on sellainen hämärä tunne, etten saanut sitä kokonaan tai ainakaan kunnolla luettua. Luin siis nyt, ja perään jatkon.
Aikaa tämä saavutus vei kolmisen tuntia. Ehkä kolme ja puoli. Sivuja 454.

Kello on 01.16, ja luen parhaillaan Siiri Enorannan dystopia- romaania Nokkosvallankumous. Olen kirjan toisessa osassa, sivuja kirjasta luettu 257. Saan luettua ainakin sivulle 300 ennen kuin simahdan. Ja aamulla en luultavasti pääse sängystä ylös ennen kuin olen lukenut kirjan loppuun ja saanut selville, mitä tapahtui Nokkosille, Dharanille ja Vayulle. (Enkä muuten arvosta tämmöistä, kun hahmoilla on kummalliset nimet, eikä kerrota onko ne tyttöjä vai poikia vai onko kyseisessä maailmassa enemmänkin tapana homosuhteet.)

Huomenna pitäis lukea vielä Nörtti2 ja Marianne Curleyn nuorten fantasiakirja Muinainen taika. Ja jos jää aikaa, luen J.R. Wardin Langenneet enkelit- sarjan toisen osan, Himon. Ihan vaan kun kansikuva on niin nam :D

25.7.

Lukumaraton on ohi, ja lukusuunnitelma muuttui vähän lennosta. Muinainen taika jäi nyt kokonaan lukematta. Sen sijaan luin Nokkosvallankumouksen loppuun, ja sen perään Aleksi Delikourasin Nörtti 2- kirjan. Mietin voiko sitä laskeakaan, kun ei sivut ole täynnä. Taidan olla vähän nörtti itsekin... Laskin kuitenkin.
Nörtin jälkeen pidin tauon, ulkoilin koirien kanssa, surffasin hetken netissä ja olin internet- sosiaalinen. Ja päätin lukea hömppää.

Marian Keyesin Walshin tyttöjen viimeinen kirja, Mercy Closen mysteeri. En ehtinyt lukea kokonaan, mutta eipä tuo haittaa, luin sen kuitenkin sitten loppuun asti, vaikka maratoniin siitä sainkin vain 163 sivua.

Kokonaissivumäärä maratoniin nousi 1235 sivuun asti. Ärsyttää ja petyttää, kun olisin ehtinyt lukea ainakin sen 1500 sivua, jos en olisi nukkunut ja surffannut netissä niin paljoa. En vain pysty lukemaan niin hirveän kauaa. Joskus pystyin, ja joskus vielä pystyn taas, mutta nyt en pysty. Eikä toisaalta tarvikaan. Eikä tämä sinänsä mikään huono saavutus ollut.
Aikaa lukemiseen käytin 12-13 tuntia 24 tunnista. Tosi vähän! Joku päivä otan ehkä ihan oman maratonin, ja katson pääsenkö miten paljon parempiin tuloksiin, kun keskityn paremmin.


Luku-urakan jälkeen iski kirjallisuusähky ja lukukrapula. En ole voinut lukea sen iltakuuden jälkeen, kun sain Mercy Closen mysteerin ratkottua. Voi olla, etten lue vielä huomennakaan. Ja sittenkin aloitan ihan kevyesti, vaikkapa sarjakuvilla.


Koirat arvostaa varmasti kovasti, kun huomenna tehdään jotain muutakin kuin lojutaan läjässä sängyllä ja luetaan. Sitä paitsi pieniä koiria helposti hirvittää kovin ahdistavat maailmankuvat, joita dystopiassa harrastetaan.

Mikkaa arveluttaa, mutta onneksi kettuviltti auttaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti