sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kesäkuun kuukausikatsaus

Tuli tässä mieleen, että pitäisköhän sitä alkaa tekemään sellainen kuukausikatsaus? Kun kirjoista jo teen, niin jospa alkais tekemään myös muuten. Näkis sitten näppärästi vuodenvaihteessa, että mitä täällä on oikein tapahtunut.

Aloitamme siis kesäkuusta. Ja pohdimme ja pohdimme. Mitä ihmettä minä oon kesäkuussa touhunnu? Sepä se, en kai oikein mitään! Vaan valokuvistahan tuo selviää.

Pikkutytöt ja maailman paras keinu
Kävin leirintäalueella lettukesteillä pikkutyttöjen (siskontyttöjen) luona. Se oli jo kuun alussa. Opetin 4- ja 6- vuotiaat tytöt viheltämään heinällä ja pelaamaan uusia hippaleikkejä. Annoin vauhtia keinussa ja autoin alas kiipeilytelineen päältä. Ja söin hurjan hyviä riisimaito-lettuja.
Näen pikkutytöt taas tässä kuussa, kun on mummon synttärit, joille koko suku kokoontuu.


Kyllä Miska osaa seistä
Juhannussunnuntaina käytiin Rovaniemellä KV- näyttelyssä. Miska osaa yleisesti ottaen käyttäytyä näyttelyissä hienosti. Ei räyhää eikä rähise (tosin ei kukaan bretonikehän reunalla rähise), moikkailis mielellään tyttökoiria ja vähän ihmisiäkin. Lepäilee häkissäänkin rauhassa. Olettaen että omat ihmiset on siinä lähellä, muuten tulee hätä.
Näyttelystä on tarkempi postaus aiempana.

Näyttelystä palatessa saatiin taas pieni ja suloinen vieraaksi.

Pompo-pallero


Koko kuukausi kärsittiin rahapulasta kiitos typerän systeemin, joka takaa sen, että jos opiskelet etkä satu saamaan kesätöitä, olet puilla paljailla koko kesän.
Rahapulan vuoksi meille sattui viimeisenä viikonloppuna myös jotain huvittavaa. Otin nimittäin hoitolapsen meille. Suloisen pienen bretoninpennun (jos viisikuinen enää on pieni pentu, minusta se on, ja se oli itsekin sitä mieltä!).

Pieni hammasteleva S.
Pentu oli näppärästi värikoodattu muiden urosten mukaan. Saman tien kun pentu tuotiin, B tuli tekemään vaihtarit. Sain Lurun tänne päiväksi, ja Hukka lähti huilimaan B:n luokse. Ja pöhköt pikkupojat sai riehua monta tuntia! Pikku-S:n vierailusta teen varmaan omankin postauksen, kun kaveri oli niin kertakaikkisen huvittava.

Kuun viimeisellä viikolla aloin myös huolestua Miskasta, joka kieltäytyi syömästä ruokiaan. En ole vieläkään nähnyt naapureita, joilta olisin voinut kysyä esimerkiksi juoksuisista nartuista. Hukkahan on leikattu, joten se ei vaikuta tähän. Edes pentukoiran kyläily ei edesauttanut bretoniherran ateriointia. Lopulta päätin vain nostaa sen ruuat tyhjän, nurinpäin käännetyn pullokorin päälle. Tätä nykyä se siis syö vähän ylempää kuin Hukka. Näyttää toimivan, tosin joka kerta pitää vielä näyttää sormella kuppiin että täällä hölmö lapsi. Ja ulkona tyyppi vetelee hienosti kun saa etsiä ruokansa pitkin nurmikkoa. Tilannetta tarkkaillaan.


Muuten olen kesäkuussa lukenut. Pääkirjasto oli kaksi viikkoa kiinni lattioiden vahauksen takia, ja oman pikkukirjaston valikoima on huomattavasti kehnompi, ärsytti. Ja koska kirjasto oli kiinni, ei tehnyt mieli mennä edes kaupunkiin. Eli hengasin lähinnä kotona koirien kanssa. Tehtiin pitkiä lenkkejä, eksyttiin (tunteroinen humpsahti kolmeen tuntiin, kun tuli vähän käännyttyä väärälle polulle, hupsista...), käytiin uimassa, myös sorsanlasten kanssa ja kuumimpina päivinä tehtiin lenkkejä yöllä hyttysiä kiroten.

Kesäkuussa kuvasin myös kukkia!

Niittyleinikki (Ranunculus acris)
Päätin tehdä herbaarion poimimatta kukkia. Tämä kyseinen rehu, niittyleinikki, on kuvattu Rovaniemellä näyttelyalueen parkkipaikan reunalta.
Myös tämä seuraava on kuvattu siellä.

Hiirenvirna (Vicia cracca)
Hiirenvirna, kuvattu edellisen kasvin lähettyviltä. Noita näkee yhdessä monesti.

Eikä muuten tarvi luulla, että opettelisin ulkoa noitten kasvien latinankieliset nimet!

1 kommentti:

  1. copypastaan tämän vastaukseni tännekin:

    Mun äitini on onneksi jo luovuttanut suhteeni ja saan pukeutua miten haluan :)
    Mielestäni on mukavaa antaa koti löytökissalle, tämäkin kaveri olisi todennäköisesti lopetettu jos ei olisi sitä otettu. Ja hyvä häälahja siitä tulikin, on ihan ottanut siskoni mammakseen :D

    VastaaPoista