maanantai 12. tammikuuta 2015

Loppiaisviikon kuulumisia

Tällä viikolla oli loppiainen ja keskiviikkona alkoi koulu. Siinäpä ne pääasiat tältä viikolta.
Maanantaina oli hulppea täysikuu, joka aiheutti oitis täysikuu-kuvausretken. Mies haki kirjastosta kolmen lapsen kanssa, ja ajeltiin yhdelle teollisuusalueelle (tai ainakin minä luulen että se on teollisuusalue) kuvaamaan täysikuuta ja ottamaan viikon kuvaa.
Lapset riehui lumessa ja auto tärähteli ja ulkona oli kylmä, joten kovin hääppöisiä kuvista ei tullut. Jotakin kuitenkin. Ja olihan se kivaa.

Tämmöisiä hivenen tärähtäneitä. Tosin tykkään ideasta tähtipipo ja täysikuu.

Tiistaina oli loppiainen, ja käytiin miehen veljen perheen luona kylässä koko porukalla. Eli lasten ja koirien kanssa. Sen päivän onnistuminen oli siinä, että onnistuin olemaan sosiaalinen monta tuntia, ja melkein jopa ymmärsin mikä sen pelin idea oli, jota me pelattiin miehen ja sen veljen kanssa. Siihen nähden etten yhtään ymmärrä, oli tosi hyvin kun tultiin jaetulle toiselle sijalle miehen kanssa!
Jopa koirat käyttäytyi suhteellisen asiallisesti. Lapset pelas Twisteriä, ja tottakai koirat tahtoi osallistua kovasti.

Hukka keksi ilmeisesti että raajoja laitetaan ympyröille.

Ja Miska löysi hyrrän ja tahtoi pyörittää.


Tämä kyläilyreissu olikin kiva tapa päättää joululoma, seuraavana päivänä kun alkoi koulu paitsi mulla, myös esikoisella. Illalla vielä rukattiin aamun aikataulut, kuka vie kenetkin ja mihin ja missä järjestyksessä.
Yleensä se ei ole mikään ongelma, mulla kun on bussikortti ja bussi lähtee parinsadan metrin päässä kotiovelta ja vie koulun viereen. Kuopus toki heitetään tarhaan, ja joinakin aamuina esikoinen pääsee autokyydillä kun koulu on tarhan vieressä. Joskus se toki kävelee, ja kesäisin pyöräilee. Nyt esikoinen joutuu kuitenkin kulkemaan bussilla varakouluun, ja keskiviikkona oli eka aamu.

Idea oli, että mies heittää minut eka koulun lähelle, sitten esikoisen bussilleen ja kuopuksen tarhaan. Matkalla minun koululle ruuhka yllätti ja päätettiin että minä voin myöhästyä, joten viedään ensin lapset. Ja matkalla tuli viesti että esikoisen bussi lähti jo. Joten jouduttiin tekemään 40 minuutin heitto kun vietiin ensin kuopus kipinkapin tarhaan ja sitten esikoinen äkkiä uudelle koululle. Sen luokka oli onneksi pihassa vasta, joten säästyttiin luokan etsimisen vaivalta. Vaan olihan taas reissu!
Minä myöhästyin omasta koulupäivästäni 45 minuuttia, ja kuittasin opettajalle vain että oli logistisia ongelmia. Opettaja katsoi parhaaksi vastata vain että selvä.

Tälläkin viikolla lastenhoitokuviot oli epäselviä, enkä aina tiennyt missä kukakin on ja koska. Se taitaa hämmentää myös lapsia, joten molemmissa kodeissa on seinäkalenterit, joihin merkitään missä lasten vuoro on milloinkin olla. Ja koska kenelläkin on mitäkin menoja. Helpottaa paitsi lapsia, myös mua.


Mies on muuten innostunut viikkokuva- projektista, ja halusi ottaa uusia viikon kuvia lauantaina. Tykkäsin ideasta ottaa kuvia kirjaston edessä, kun käytiin kaupungissa hakemassa mun paketti ja apteekissa ja hain kirjastosta varauksen. Harmi kun ulkona oli järjettömän kylmä!

En oikein tykkää siitä miltä naama näyttää kun on viima ja pakkasta.

Lauantaina illalla tuli vielä sattumalta otettua just semmosia kuvia, joista tykkään itekin. Eli ei vissiin kannata pahemmin suunnitella!

Viikon 2 viikkokuva, minä lueskelemassa sängyllä.

Tälleen suunnilleen meni meidän loppiaisviikko. Joka välissä on lueskeltu ikärajapassin monistepinkkaa, ja eiköhän asiakin ala jo olla hallussa!

2 kommenttia:

  1. Sara et crazymail!!! <3

    P.S. KOLME lasta? Missä vaiheessa on tapahtunu lisääntyminen ;)

    VastaaPoista
  2. No se oli se naapurin tenava se yks :D

    VastaaPoista