lauantai 8. joulukuuta 2012

Uskonto vastaan ilmastonmuutos?

Lueskelin tuossa sarjisblogeja (paras ajanvietteeni tätä nykyä). Ja noin muutenkin olen ollut huomaavinani tämän asian.
Että jos on uskovainen, se tarkoittaa, että on ahdasmielinen eikä halua oppia uutta, pelastaa maapalloa, torjua ilmastonmuutoksia, hyväksyä kaikkia erilaisia ihmisiä jne jne.

Mutta entäs kun minä olen uskovainen (tai uskossa, miten vain), mutta uskon silti, että ihminen on omaa typeryyttään ja ajattelemattomuuttaan aiheuttanut tämän kasvihuoneilmiön tai miksi sitä nyt sanotaankaan. Ja ihminen voi tehdä jotain asialle! Tähän voisi hyvin ulkomuistista lainata Raamattua. Jumala on antanut ihmisille maan kasveineen ja eläimineen, että ihminen pitäisi niistä huolta. Eli miten ihmeessä uskovaiset ja kaikenmaailman viherpiipertäjät eivät olisi samalla puolella?
Onko kyse vain siitä, ettei haluta ottaa omaan leiriin ihmisiä, jotka uskoo johonkin korkeampaan voimaan (Jumalaan tai vaikka Äiti Maahan tai jotain), vai siitä, ettei haluta ottaa sitten kuitenkaan selvää uskovaisten näkökulmista, vai mistä?

Oma panokseni ilmastonmuutoksen torjumiseen on tänään ollut se, että vaikka sisälämpömittarini näyttää 17.9 astetta, en ole kääntänyt termostaattia isommalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti