maanantai 8. huhtikuuta 2013

Sairastuvalta hei

Kaikenlaisesta sitä voikin lemmikinomistaja ilahtua. Joskus jopa riemastua tai tulla aivan ylettömän onnelliseksi. Ainakin kunnes tajuaa, että heei... tää on oikeestaan aika ällö juttu!

Tällä kertaa ilahduksen kohde on kelpie. Kelpie on vähän kipeänä. Huomasin sunnuntai-iltana, että sillä on vähän tukalaa, ja samantien tajusin että sen maha muistuttaa rantapalloa. (Vrt. ne kerrat kun se on päässyt ruokatynnyrille omin päin.) Maha oli ihan kova ja pyöreä. Koira oli vähän vaisu, muttei kuitenkaan vaikuttanut liian kipeältä tai tuskaiselta. Yritin epätoivoissani oksettaa koiraa, joka kyllä kuuliaisesti oksensikin- pelkkää limaa lattialle. (Ja tottakai ehdin myös läntätä siihen jalkani. Villasukka kiitti kovasti.)
Ulkona se sitten selvisi. Tyypillä on ihan järkyttävä ripuli. Melkeinpä pelkkää vettä. Illan aikana käytiin pari ylimääräistä ulkoilua, ja aamulla maha muistutti jo suurinpiirtein totuttua pyöreää kelpienmahaa.

Pikku-Hukka pääsiäisenä


Aamullakin koiraparan maha oli vielä ihan kuralla, mutta enää tilanne ei ole niin kamala. Koira juo ja nukkuu ja kerjää rapsutuksia niinkuin ennenkin. Ja yöllä piti tottakai saada nukkua ihan jaloissa kiinni.

Lisäksi hain apteekista Canikur- kuurin koiralle, jos se vähän osaltaan auttaisi mahaa pysymään aisoissa. Ainakin nyt, kun keksin miten tuo eläin suostuu ne tabletit syömään!
Tottakai uudet tabletit on alkuun aina vähän epäilyttäviä. Ensimmäisen puolikkaan koira kantoi toiselle puolelle huonetta ja jätti sinne. Ja sitten tuli pahaa silmää emännälle, kun kehtaat pientä koiraa noin kiusata vaikka toinen on kipee! Kummasti alkoi lääke maistua, kun sen saikin palkkana! Kutsuin koiran eteen istumaan ja pyysin tassua. Tassu ja "palkka" ja kas vain, kun koira popsi lääkkeet kiltisti. Reppana ei tainnut edes muistaa, että noiden piti olla kamalan epäilyttäviä.


Täällä on ilmeisesti muutenkin jotain mahatautia koirilla liikkeellä. Alakerran bostoni oli myös sairastunut. Nyt se oli jo paremmassa kunnossa, mutta mistä sen tietää. Ehkä Hukka sai taudin jostain mitä se ulkona on haistellut tms.
Toivotaan vain, että Miska sairastu, sen kun ei tarvis laihtua enää yhtään.


Lisäksi sairastuvalla hoidetaan myös kelpien silmiä. Hukallahan on aina ollut tuo toinen silmä vähän hankala. Nyt se on taas alkanut hinkata sitä enemmän, ja luultavasti siksi se punoittaakin enemmän. Sain vinkin kokeilla keittosuolaliuosta, joka saattaa hillitä kutinaa tai ainakin kostuttaa silmää, jos kyse on kuivumisesta.
Kävin eilen apteekissa, ja ostin pari pikkupulloa keittosuolaliuosta (vai mitä natriumkloridia se nyt on). Lisäksi mukaan tarttui pullo 3% vetyperoksidiliuosta, jota on tarkoitus käyttää koiran oksettamiseen, jos tarvii niin joskus tehdä. Luultavasti nyt ei tarvitse, kun ostin tuon pullon. Mutta mieluummin näin päin.

Jos joku keksisi koirille passelit aurinkolasit, ostaisin heti parit. Kummankin koiran silmät vuotaa, kun ollaan ulkona kirkkaassa auringonpaisteessa. En vain oo vielä keksinyt mitään apua siihen vaivaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti