maanantai 20. toukokuuta 2013

Raitisilmamyrkytys uhkaa

Nyt kun käytössä on taas uusi kiva kamera, tulee sitä raahattua mukana vähän jatkuvasti, ja räpsittyä kuviakin tavallista enemmän.
Esimerkiksi koirat on saaneet toimia kuvattavina muutaman viime päivän aikana kiitettävissä määrin. Eli ollaan ulkoiltu niin kamalasti, että raitisilmamyrkytys uhkaa koko laumaa!

Mee nyt sen kameras kanssa!
Hukka arvostaa ihan kympillä.

Lentävä bretonipoika
Miskalla riittää yritystä, mutta jos on vähän pöljä, niin minkäs teet.

Ne trimmas mut!!
Luru ei aina jaksa arvostaa asioita. Höpsö penska. Toivottavasti pikkutyyppi lähtee meidän kanssa lenkille taas pian, niin saadaan siitäkin parempia kuvia. Huomattavan voitokas pieni mies silti on, noin monta ruusuketta jo! (Okei, niitä on viis, ja ne on kaikki mätsäreistä, mutta silti!)

Eilen oli lisäksi niin lämmintä, että vein laumani läheisen järven rantaan. Miskakin tykkäsi, kun sai läträtä ja kahlata ja ihan vähäsen uidakin. Vielä vähän hirvittää kuitenkin, joten voi olla, että joudun tänä kesänä uimaan itsekin. Pelkkä kelpien seura ei vielä taida auttaa.

Miska on täällä!
Pensaan takaa kurkistaa bretoninpoikanen. Vesi on hirveän korkealla, joten veden alle on jäänyt esimerkiksi isoja pensaikkoja ja kantoja. Miskan mielestä semmoiset täytyy kartoittaa välittömästi ja mahdollisuuksien mukaan merkata. Yksi kanto oli irtonainen ja liikahteli vedessä, kun sitä tuuppi, se oli jo vähän liikaa pienelle urhealle bretonipojalle.

Hukan saalis
Hukka vaikuttaa aina hirveän tyytyväiseltä itseensä, kun saa tuotua lelun takaisin rantaan. Kai se kuvittelee suorittavansa jotakin suurtakin tehtävää. Höpsö paimenkoira.

Hukka sekosi, kun on niiiin kivaa!
Jostain syystä tykkään hirveästi tuommoisista "epäonnistuneista" hölmökuvista. Hukka on oikeasti varsin totisen näköinen kelpie. Ja sitten siitä saa välillä aivan mahtavia hölmökuvia.


Tuo järvi missä me käydään, on lämmitettävä. Siis sinne pohjaan pumpataan vähemmän kylmää vettä, joten se on uintilämpöistä aiemmin kuin isot järvet. Tuo on siis lisäksi suhteellisen pikkuinen järvi, melkeinpä sanoisin sitä ennemmin lammeksi. Mereen ja isoihin kylmiin järviin ei koirat vielä mene. Tai siis menisivät, jos saisivat päättää. Hukalla oli vesihäntä muistaakseni viime- tai sitä edellisenä kesänä, ja se oli tympeetä. Siksi vain lämpimiin vesiin uimaan.

2 kommenttia:

  1. Hölmö Hukka viimeisessä kuvassa! :D
    Eikö sillä ollu vesihäntä viime kesänä, kun olin kylässä ja käytiin uimassa?...

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvin paljon mahdollista, että just sillon. Sillä on saattanu olla sama vaiva useammankin kerran, kun se on tommonen vesipeto. Vaikka sitähän se kelpie tarkoittaa. (Kelpie on brittiläisen kansanperinteen vesihevonen, jonka harja on osmankäämiä.)

    VastaaPoista