lauantai 8. helmikuuta 2014

Musiikillinen pläjäys

Tänään ja eilen on soinut päässä lähinnä CMX. Syy on oikeastaan ryhmänohjaajan, joka piti meille tämän viikon Kirjallisuuden syventämisen tunnit. Tiistaina analysoitiin runoja, ja torstaina jatkettiin rock-lyriikalla.
Yksi analysoitavista kappaleista oli CMX:n Ruoste, joka oli harvinaisen hankala analysoitava. Joka tapauksessa kappale jäi soimaan päähän, ja kotona piti etsiä se youtubesta.

Hauskaa tässä on muuten se, että saatiin tiistaina tehtäväksi tuoda tunnille mukana lempirunoja, ja mun piti pyytää B:ltä lainaan Yrjänän joku runokirja, koska tykkään niistä runoista. Ei niitä sitten tarvittu kuitenkaan, kun opettajalla oli valmiina neljä kappaletta. (Ne muut kappaleet oli Zen Cafén Laiska, tyhmä ja saamaton ja PMMP:n Joku raja. Ja neljäntenä oli Tommy Tabermannin runo, jonka nimeä en muista, mutta tytöllä oli posket sileää peltiä ja pojalla äänessä pikatie.)

Joka tapauksessa, mun omalla pienen pienellä soittolistalla on vain pari kappaletta. Tykästyn aina johonkin kappaleeseen tai pariin, ja sitten luukutan repeatilla vaikka kuinka kauan!

 
Ruoste
 

 
Siivekäs (live, en löytänyt musiikkivideota)


Ja vielä ihan teidän riemuksi kappale, jossa kuulen tätä nykyä itsekin välillä, että "Jääkarhun päässä on jääkarhun suu". Todellisuudessahan kappaleessa sanotaan että "Jäärailon päässä on jäärailo uus".


Enjoy! Ja yömusiikiksi jotain kepeää pianolirutusta, esimerkiksi Yirumaa (ja ei, aina ei ole pakko kuunnella Bella's Lullabya, joka alkaa tunkea jo korvista ulos, Yirumalla on muitakin kappaleita).

2 kommenttia:

 1. Runo on Tommy Tabermanin Kohtaus kahvilassa.
  "Viereisen pöydän tytöllä ovat posket sileää,
  rypytöntä peltiä ja pojalla on äänessä pikatie,
  tuoksussa turhaan kaadettu metsä.
  Tyttö ei halua kuulla pojan huolia,
  ei tänään, hän sanoo tänään taas,
  poika ei halua kuulla tytön huolia,
  hänkin haluaa olla rauhassa.
  He alkavat jutella jostakin hauskemmasta,
  osoittelevat sormella kadulle,
  yksijalkainen humalainen hoippuu, katso,
  pysyyköhän pystyssä, ripsissä jääpuikkoja, hassua.

  Sitäkö me etsimme toisistamme, ilmaista pysäköintipaikkaa,
  pirtelöä johon työntää pillinsä, imeä."

  VastaaPoista
 2. Joo, niin on. Tuota piti kamalasti avata ja analysoida ja voi herramujee. Kyllä me siihen jotakin tolkkua saatiin, mutta vähäiseksi se jäi.

  VastaaPoista