tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kallioselän mökillä

Tänään tuli mukavaa, joskin täysin odottamatonta puuhaa. Kaveri tiedusteli aamulla, mitä meillä on ohjelmassa tänään ja lupasi hakea meidät metsäretkelle! Niinpä pakkasin reppuuni mukin ja juomapullon ja vesipullon ja kupin koirille. Ja hyttysmyrkyn toki!
Mukaan pääsi sekä Hukka että Miska ja kaverin pieni ja hurmaava Luru, meidän lauman etäjäsen.Määränpääksi valikoitui Kallioselän mökki Muhoksella. Mökille mennessä auto jätetään tien päähän ja kävellään siitä 1,5 kilometriä polkua ja pitkoksia pitkin mökille. Menomatkan koirat sai juosta irti, kuluttaa energiaa ja kastella itsensä ennennäkemättömän märiksi. Ja nauttia tietenkin elämästä täysin siemauksin.

Vähän meinasi maa olla mennessä paikoin märkä, mutta jopa lenkkareilla selvisi kastelematta jalkojaan. Toki osansa oli silläkin, että koirat juoksi irti eivätkä voineet tempaista ihmistä ojaan tai lätäkköön. Kaikella rakkaudella, Miska.
Aika nopsasti kävelee puolitoista kilometriä, kun reitti on helppokulkuinen ja ötököitä vain vähän kiusana.

Itse mökki on huikea! Pieni sähkötön talkootöinä kunnossapidettävä mökki, jossa on iso tupa ja pieni kamari. Kamariin mahtuu kolme ihmistä lavereille ja lisäksi on toki lattiatilaa. Tuvan seiniä kiertää laverit, mutten tullut laskeneeksi montako ihmistä mahtuu tupaan.
Lisäksi tuvassa on kamiina ja hella ja pienemmässä huoneessa oma kamiina, joten talvellakin pärjää. Tila valaistaan öljylampuilla, ihan kuin meidän mökkiä kun olin pieni! Lisäksi on lavuaari ja pieni kaappi, jossa on kaikenlaista. En oikeastaan muista mitä kaikenlaista.

Tarkastaja Kiljunen ja puuvaja

Pihapiiri on iso ja avara, ja tosi hyvinhoidettu. Tosin vieraskirjassa lukikin, että siivoustalkoissa oli vietetty 18 tuntia! Ihan käsittämätöntä, mutta kuten kaveri kertoi ja vieraskirjasta sai lukea, mökki ympäristöineen oli ollut ihan järkyttävässä kunnossa. Nyt oli siistiä ja puhdasta, rikkoontunut ikkuna oli peitetty siististi muovilla ja polttopuita oli tehty paljon, ja puulaatikot täytetty. Noin siistillä mökillä on ilo käydä!

Vasemmalla pieni ilmeisesti ruokintakatos (?) ja sen takana puuliiteri. Oikealla joku hämmentävä varasto

Hukka ja Luru hengailee grillikodan edustalla

Grillikota oli sopivan pieni ja tunnelmallinen, lämpenee varmasti talvellakin näppärästi. Tosi siisti sekin, ja hyvin sai paistettua makkaraa ja vaahtokarkkeja. Makkaratikkuja löytyi ulkoa grillikodan vieressä olevalta (kuvassakin näkyy) notskipaikalta. Tarkastaja Kiljunen tarkasti onko mun makkaratikku varmasti sopiva. Sopiva oli. Mökin varustukseen kuului myös kaksi sinappituubia, joita lainattiin. Tai kaveri lainasi, en minä. En käytä sinappia.

Hyvin paistui makkarat


Koirat tottakai kerjäsi makkaraa. Tai lähinnä tarkastaja Kiljunen istui vuorotellen mun ja kaverin jaloissa kertomassa että on makkarapalkan aika, ja Hukka hengasi grillikodan lähellä ja tuli välillä kurkistamaan että joko on oikea aika tulla hakemaan kuoria. Miska laitettiin puuhun kiinni sen jälkeen, kun se kahdeksannen kerran jälkeen tuli kertomaan että tuolta pääsee Sanginjoelle! Joo pääsee, ja matkaa on kai 20 kilometriä. Ei, me ei aiota kävellä sitä nyt. Lisäksi se onneton löysi joka kerta jonkun ojan tai lutakon jossa käydä läträämässä turkki märäksi.

Oikeasti taisi tehdä ihan hyvää hengähtää hetki hihnassa, ennen kuin sai jatkaa riehumista

Mökin pihapiirissä on siis (tietenkin) mökki, grillikota, puuvaja ja hämmentävä varasto, jossa ei ole sisällä kai oikein mitään. Myös Hukka tarkisti. Lisäksi on sauna (!! arvatkaa tullaanko ens kerralla saunomaan!) ja vessa. Ulkovessa, mutta tosi siisti, paperiakin oli. Biokäymälä kai se on viralliselta nimeltään, mutta ulkovessa on ulkovessa. Miska tarkisti miestenpuolen, minä luonnollisesti naisten. Ainakaan Miska ei valittanut vessasta, joten oletan sen olleen yhtä siisti kuin naistenkin puolen.

Kattokaa nyt miten söpö vessa!

Jos joku ei halua kävellä sitä puoltatoista kilometriä helppokulkuisia polkuja ja hyvinhoidettuja pitkospuita pitkin päästäkseen moisen hienouden luokse, niin sanoisin melkein että hävetköön. Itseäni hävettää, etten aiemmin ole moisesta tiennyt. Mutta nyt tiedän, ja haluaisin sinne kyllä tänä kesänä vielä toisenkin kerran, Miskaa piirittäneistä hyttysistä huolimatta. Ainahan voi käyttää Offia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti