sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Graffitteja

Minun uusin innostukseni, graffitit. Ja miksei muukin katutaide, jos tulee hienoja juttuja vastaan. Innostuin kuvaamaan alikulkutunneleiden, sähkökaappien, porttikongien ja konttien seiniin spreijattuja graffiteja, koska rehellisesti sanoen monet on tosi hienoja.
Siis ne isot värikkäät graffitit, ei niinkään pienet hätäiseen spreijatut tägit, jotka suhataan äkkiä ja juostaan melkein samanaikaisesti vartijoita karkuun.

Meillä on tässä miehen luona kolme alikulkutunnelia parinsadan metrin säteellä, ja vähemmän yllättävästi kaikissa on vähintään tägejä. Kahden tunnelin graffitit olen käynyt parin päivän aikana kuvaamassa. Tässäpä teille esimakua. 
 


Nämä kolme on kuvattu lähimmältä alikulkutunnelilta. Toisella tunnelilla kävin tänään kuvaamassa, kun bongasin joskus auton ikkunasta kivannäköisen graffitin (ohimennen katsottuna kivannäköisen siis) ihan tässä lähellä. Kävi ilmi, että se onkin aidatulla alueella ja niin, ettei voi kuvata jos ei luvatta kiipeä aidan yli. En kokenut oloani aivan niin rebeliksi tänään, joten jäi kuvaamatta. Paluumatkalla kuitenkin pari hauskaa muuten.

Ja nämä kaksi Ruskoon päin mennessä alikulkutunnelissa. Joku auktoriteetteihin kyllästynyt kriminaalinalku on osannut ilmaista itseään lyhyesti ja ytimekkäästi, pisteet siitä!


Ongelmaksi tässä muodostuu usein se, etten oikein tiedä mitä ihmettä noissa lukee vai lukeeko mitään, ja kuvaanko jotain tautisen sairasta minkä olisi parempi peittyä tuoreen maalikerroksen alle. Onko se jotain teinien salakieltä, viestejä parhaista näpistelypaikoista, kiertoilmauksia esimerkiksi paskoille porukoille, joitten takia pitää keksiä mielikuvituksellisia omppuviinijemmoja ja muuta?
Jos joku tuntee aihepiiriä yhtään minua enempää, eli siis yhtään, niin voisitko kertoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti