lauantai 9. heinäkuuta 2016

Lukumaraton 2016, ennakkotunnelmia

Osallistuin joskus kolme vuotta sitten lukumaratoniin, joka osoittautui tosi kivaksi jutuksi. Niinpä tutkailin tänä vuonna tämän vuoden mahdollisia lukumaraton-aikoja ja huomasin että heinäkuussa luetaan taas! Ilmoittauduin mukaan, ja sunnuntaina se alkaa. Tai minun tapauksessani luultavasti ennemminkin lauantaina... En malta kuitenkaan odottaa.

Lukumaratonin idea on siis se, että vietetään 24 tuntia lukemalla. Luetaan mahdollisimman paljon, toki taukoja saa pitää. Saa nukkua ja levähtää ja syödä. Mutta tarkoitus on kuitenkin lukea ainakin suurin osa ajasta. Täällä ilmoittautumisohjeet ja lisäinfoa!

Silloin kolme vuotta sitten sain luettua 1235 sivua, mikä oli pettymys. (Ja nykyinen minäni pitäisi paljon enemmän esimerkiksi tuloksesta 1234!) Tähtäsin silloin alitajuisesti 1500 sivuun, ja sinne taidan tähdätä nytkin. Nykyään pystyn keskittymään hitusen paremmin, ja sovin miehen kanssa, että huomenna käyn kirjastossa reissun ja sunnuntain saan keskittyä lukemiseen. Silloin on luvattu ihan kivaa keliäkin, joten ainakin osan ajasta varmaan luen riippumatossa takapihalla. Ja ehkä osan koirapuistossa, täytyyhän koirienkin saada liikuntaa.
Tässä linkki vuoden 2013 lukumaraton-postaukseeni!

Lukumaraton-kirjapino

No okei, en oikeasti aio lukea kaikkia noita, ainakin seitsemän olen jo lukenut, varmasti useammankin lukumaratonin alkuun mennessä.
Tällä hetkellä suunnitelmissa on lukea kuitenkin (ainakin) Jojo Moyes'n Kerro minulle jotain hyvää, Julie Murphyn Dumplin, Eliisa Selkomaan Lupaus ja Bear Heartin Äitini tuuli (jos en päätä lukea sitä ajatuksen kanssa joko ennen tai jälkeen maratonin).
Erityisesti ajattelin katsoa, josko kirjastosta löytyisi loput Finlandia junior- palkintoehdokkaat, eli Tuula Kallioniemen Pako ja Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä. Myös Sofi Oksasen tuotanto kiehtoo, josko löytäisin vaikka Puhdistuksen tai Norman.

Nyt alkoi kiehtomaan ihan toden teolla, saa nähdä mitä tästä maratonista lopulta tulee! Lupaan tulla raportoimaan ainakin lopputuloksen, mutta varmaankin esittelen huomenna kirjastosaaliini ja mahdollisen lukuaikataulun ja ehkä kirjaan ylös joitain väliaikatietojakin.

Meinaako joku lukijoista osallistua lukumaratoniin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti