perjantai 3. toukokuuta 2019

Toukokuun kootut

Tiedän, että edellisestä blogipostauksesta on kulunut noin kaksi ja puoli vuotta (esim. hupsis), mutta mennään niihin syihin ja muihin kuulumisiin myöhemmin. Nyt haluan kokeilla, miten tämmöinen blogisarja lähtis liikkeelle. Joka kuun alussa ajatuksia alkavasta kuukaudesta.

Valkovuokko kuun vaihteessa, kiitos lämpöaalto

Toukokuu

Ajatuksia toukokuusta: toukokuusta on tulossa tavallaan kiireinen. On kaikenlaista säännöllistä ohjelmaa, joka toistuu viikoittain. Omaa terapiaa ja Hukan hierojaa ja treeneihinkin pitäis ehtiä. Lisäksi on lääkärikäyntejä ja labra-aikoja ja työllistymis- ja opiskeluasioita. Ja erilaisia juhliakin on luvassa- ensimmäiset jo heti perjantaina!

Kirja to read- listalta: mulla on tämän kesän to read- listalla kolmekin kirjaa, joista koko kirjallisuus-somemaailma tuntuu puhuvan. Luulenpa, että tämän kuukauden listalla on Kissani Jugoslavia, jonka jo aloitin toiveikkaana ja palautin sitten takaisin kirjastoon.

Työ-, opiskelu- tai muu virallinen asia, jonka aion saada valmiiksi: mulla näitä virallisuuksia riittää tässä kuussa! Tässä kuussa aion ehtiä käydä kirjastossa skannaamassa osatutkintotodistukset ja lähettää ne kouluun Valkeakoskelle. Samassa sähköpostissa kyselen etäopiskelun mahdollisuutta, kun Valkeakoski on Nokialta hankalan matkan päässä, eikä kahdentoista tunnin koulupäivät oikein houkuttele, edes parin kuukauden välein. Lisäksi aion osallistua kahteen työvoimapoliittiseen koulutukseen, vai mikähän niiden virallinen termi on. Ilmoittauduin jo, ja aion tosissani paneutua ja oppia jotain uutta! Kursseista ehkä lisää sitten, kun olen jotain oppinut.

Virallinen asia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä kuun lopussakin: en yhtään yllättyisi, jos terveysasiat junnais paikallaan vielä kuun lopussakin. Luotto omalääkäriä kohtaan ei ole ihan huipussaan. Mutta jos vähän edes päästään eteenpäin, olen suht tyytyväinen.

Kuukauden voimalause: mulla harvemmin on vaihtuvia voimalauseita, mutta viime aikoina olen koittanut toistella itselleni, että "tämäkin menee ohi".

Ihan vain käpy. Söpö käpy


Ruoka, jota aion kokeilla: ei mitään uutta ja mullistavaa varmaankaan luvassa, mutta sekin on jo eteenpäin, että suunnilleen joka päivä söisin jotakin oikeaa. Ja loppukuusta aion tehdä mutakakkua, myös vohvelikakku on vahvasti suunnitelmissa. Ihan vaan koska vohvelikakkua on jotenkin tosi hauska tehdä. Ja kakkulinjalla jatkaaksemme, aion kokeilla jotain uutta ja hienoa kakkua Miskalle 10-synttäreitten kunniaksi!

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten suunnittelua vaatinut: kuun loppupuolella on pukujuhlat, joihin on valmistauduttu useampi kuukausi. Tähän on käytetty enemmän henkisiä voimavaroja kuin niinkään taloudellisia tai fyysisiä, mutta silti. Tämän kuun stressinaiheisiin lukeutuu myös nuo Miskan synttärit, jotka aiheuttaa mulle jonkunasteista "koirani on seniori"- kriisiä...

Ristiriitaisimmalta tuntuva asia: Ei ole hirveästi mitään ristiriitaista. Ehkä opiskelujen selvittäminen herättää eniten ristiriitaisia tunteita. Toisaalta odotan innolla, että pääsisin opiskelemaan ja töihin ja tekemään asioita, joista nautin. Ja toisaalta pelkään koko ajan, etten jaksa, pysty tai kykene. Että homma menee taas päin seiniä. Sitähän ei tiedä kuin kokeilemalla, mutta montako kertaa täytyy kokeilla, että voi todeta ettei musta ole tähän?

Yksi asia, joka on mahdollista toteuttaa: lenkkeilyn aloittaminen. Ollaan jo päivässä kolme, enkä ole vieläkään aloittanut, mutta tässä kuukaudessa on 31 päivää! Kyllä minä vielä ehdin.

Mitä haluaisin muistaa tästä kuukaudesta: haluaisin muistaa tästä kuukaudesta kivoja asioita. Sellaisia, jotka sysää asioita eteenpäin, mutta toisaalta niitä kohokohtia. Juhlia, bileitä, upeita metsäretkiä, kaikkea sellaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti