sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Kesäkuun kootut

On aika tarkastella teemaa nimeltä kesäkuu! Sehän oikeastaan alkoi jo eilen, mutta eipä tässä nyt olla niin jäniksen selässä.

Kesäkuu

Ajatuksia kesäkuusta: ihan hirveästi ei ole sen suurempia ajatuksia. Toivon lähinnä, että kesäkuu olisi vähän vähemmän haipakkaa kuin toukokuu lopulta oli. Että olis enemmän aikaa mennä metsään ja jäädä sinne lojumaan. Enemmän aikaa lukea kirjoja ja enemmän energiaa tehdä spontaaneja asioita.


Kirja to-read- listalta: koitan välttää suunnitelmallisuutta tässä kuussa, mutta pöydällä on kyllä kasa kirjoja, jotka tarttis saada luetuksi. Ja vieläpä ainakin yksi VIP- kirja (siis kirja, jossa on lyhyempi laina-aika), joka pitäisi saada luettua jopa ihan parissa päivässä. Jos nyt sanoisin, että tavoitteena on lukea tässä kuussa Minna Rytisalon Rouva C, eli kirja Minna Canthista. Tämä on yksi niistä, jotka on bookstagramin puolella kovasti puhuttanut. Ja ihan turhaanhan minä tätä kirjastosta alvariinsa kotiin raahaan, kun tämä löytyy Bookbeat- sovelluksestakin.

Työ-, opiskelu- tai muu virallinen asia, jonka aion saada valmiiksi: pakko myöntää, ettei tässä kuussa oikein ole sellasia asioita, jotka voisin saada valmiiksi! Kesäkuu ja heinäkuu on sellaisia kuukausia, että iso osa paikoista on kiinni, eikä asiat vaan etene. Ja muutenkin päätin kesän aikana keskittyä enemmän kuntouttamaan itseäni ja murehtia opiskeluja syksymmällä. Mutta aion ottaa yhteyttä koululle ja tiedustella asioita. Valmiiksi en mitään kuitenkaan oleta saavani.

Virallinen asia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä kuun lopussakin: no ne opiskeluasiat nyt ainakin. Puolivalmiiksihan ne väistämättä jää, kun en voi suunnitella loppuun asti asioita saati lyödä mitään lukkoon. Pahoin pelkään, että myös terveysasiat roikkuu puolivalmina vielä heinäkuussakin.


Kuukauden voimalause: pienikin onnistuminen lasketaan!

Ruoka, jota aion kokeilla: no jos se vohvelikakku tässä kuussa? Kun itse tekee, saa päättää täytteistäkin itse!

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten suunnittelua vaatinut: joko keskiviikkoinen vierailu Hämeenlinnaan tai kuun lopussa tapahtuva Pride-juhla. Oikeastaan kaikki tämän kuun tapahtumat on sellaisia suunnittelua vaativia, koska kaikki käytännössä vaatii ennakkovalmisteluja, vähintään koirien hoidon osalta.


Ristiriitaisimmalta tuntuva asia: tämä Pride- kuukausi varmaan. Kun itse alan olla aika täynnä siihen, kun seksuaalisuudesta ja suuntautumisesta puhuminen on niin tärkeää ja siitä jauhetaan (omassa kuplassani siis). En jaksa tuoda koko aikaa esille omaa sukupuoltani ja omaa suuntautumistani, koska minusta se ei kuulu kenellekään. Ja silti aion mennä juhlimaan prideille... onhan se nyt vähän ristiriitaista. (Ja avaan varmaan tätä asiaa enemmän jossain välissä, koska nyt huomaan miten typerältä tämä kuulostaa.)

Yksi asia, joka on mahdollista toteuttaa: riippumattoretkeily. Jos ei tarvitse superkallista ja hienoa ja teknistä riippumattoa, sellaisen voi saada halvallakin, ja sitten vain metsään tai järven rantaan. Tämä on vahvasti suunnitelmissa tässä kuussa.

Mitä haluaisin muistaa tästä kuukaudesta: kiireettömyyden. Rentoutumisen. Kesän ja lämmön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti